Nu söker vi en modern och framåtriktad teknisk chef!

Semax är en svensk tillverkare av el- och dieseltruckar i storleken 6-25 ton med unika funktioner, den senaste tekniken och en kompakt design. Företaget befinner sig i en spännande fas med både nationella och internationella expansionsplaner, där din roll som teknisk chef får ett intressant och långsiktigt utvecklande arbetsinnehåll.

Som teknisk chef på Semax utgår du från fabriken i Storebro men verkar över ett större geografiskt område. Du blir en viktig del av både Semax och koncernen, där samverkan mellan koncernbolagen blir en nyckelfaktor för att tillsammans nå uppsatta mål och framtidsvisioner.

I rollen har du huvudansvar för:

 • Styrning av teknikavdelningen och strategisk planering.
 • Fullt personal- och lönesättande ansvar för sex tjänstemän.
 • Säkerställa att avdelningen arbetar optimerat och effektivt.
 • Artiklar, strukturer och övrigt underlag är uppbyggda på rätt sätt för att korrekta tillverkningsorder ska kunna upprättas.
 • Att utföra riskanalyser, omvärldsbevaka och vara lyhörd mot kund och deras framtida behov och lösningar.
 • Utföra ändringar och nykonstruktioner av maskiner och maskinelement.
 • Att hålla dig ajour med branschspecifika lager och förordningar kopplat till företagets produktsortiment
 • Framtagning av projektplaner och kravspecifikationer på nya produkter.
 • Ständiga förbättringar och utvecklingsarbete för din avdelning.
 • Hålla i teknikgruppens veckomöten samt deltaga i ledningsgruppsmöten.
 • Kompetensutveckling och rekrytering.

Du ingår i ledningsgruppen och är en naturlig del av företagets strategiska upplägg och framtid. Du rapporterar direkt till VD som är placerad i Storebro.

Med en stark ägare skapas nya möjligheter, visst vill även du vara med på en spännande resa med Semax!

Din profil
Du som antar denna utmaning är utbildad ingenjör, gärna inom maskin eller mekanik, alternativt har motsvarande praktisk erfarenhet. Utöver din utbildning har du flerårig arbetslivserfarenhet från tunga fordon, maskintillverkning eller motsvarande bransch, där du både haft funktions- och personalansvar inom teknisk utveckling/R&D. Du brinner för produktion och produktutveckling och är van att driva komplexa projekt inom konstruktion och mjukvaruutveckling.

Du gillar kombinationen av att jobba operativt och strategiskt och ser fördelen i att kunna varva kontorsuppgifter med produktionsnära uppdrag, både enskilt och i grupp. Du lägger stort engagemang i det du ansvarar för och har förmågan att leda och motivera din personal till att nå deras fulla potential och företagets mål.

Att vara flexibel och öppensinnad är två viktiga egenskaper, fram för allt då företaget växer och ständigt befinner sig i förändring. Som ledare i denna miljö har du förmågan att anpassa utmaningar och ansvar till din personal och att låta varje enskild individ växa utifrån dennes egna förutsättningar.

Vidare har du flerårig erfarenhet av 3D-konstuktion, med fördel har du jobbat i SolidWorks och är van användare av hela Officepaketet samt har grundläggande kunskaper i Adobepaketet.

Hos oss får du en nyckelroll som teknisk chef där din erfarenhet som ledare och förmåga att bygga långsiktigt goda relationer kommer väl till pass. Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande roll i ett tillväxtbolag med högteknologiska produkter i främsta fokus!

Självklart talar och skriver du flytande svenska och engelska och innehar B-körkort.

Tjänsten är en direktrekrytering till Semax.
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Kontakta Tobias Ingemarsson eller Rebecca Moberg för mer information

Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Uppstart: Enligt överenskommelse.
Ort/Placering: Storebro.
Omfattning: Heltid.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Länk: https://empleo.recman.no/job.php?job_id=250082